Håller på att laga kålsoppa, något av det godaste jag vet. Jag bara älskar doften av stekt vitkål...
Rubriken är en replik ur Morsarvet, om ni sett den!
1 kålhuvud hackat/strimlat
1 lök, gul eller purjo
soya
sirap
2 morötter i skivor
1 lagerblad
5 kryddpepparkorn
1-1,5 l buljong
Fräs vitkålen mjuk i omgånger. Avsluta med att ringla lite soya och sirap över. Fräs löken mjuk. Koka upp buljongen och ha i kålen, löken, morötterna och kryddorna. Låt kålen och morötterna kokas mjuka. Vill man piffa till soppan lite kan man ha i lite rimmat fläsk eller någon god korv.
Enjoy!
2 kommentarer:
Jag tycker också om opessad kålsopp (huvudet på sned) men inte har jag fått någon inbjudan.... Vet du föresten att din mormors syster var med som statist i scenserna med kålsoppan.
Ja, det var det namnet jag försökte få fram igår...
Skicka en kommentar