onsdag 3 september 2008

Grekisk kyckling

Provade ett nytt recept på kyckling idag. Jag tycker det är svårt att hitta goda och varierande kycklingrecept, men detta var en hit! Supergott tyckte hela familjen.
4 portioner

4 kycklingfiléer ca 500g
2 vitlöksklyftor eller 1 gul lök
2 dl hönsbuljong
100g fetaost
2 tsk oregano
maizenaredning
2 dl matlagningsyoghurt
salt, peppar
oliver
skivad röd lök
smulad feta

Gör så här:
Strimla och bryn kycklinfiléerna i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Skala och hacka löken. Fräs löken i en traktörpanna. Tillsätt buljong, mosad fetaost och oregano. Rör ned yoghurten i såsen. Lägg i kycklingen och låt den koka i ca 10 minuter. Garnera/servera med smulad fetaost, oliver, skivad rödlök och färsk oregano.
Servera med pasta och någon god grönsak.

1 kommentar:

Anonym sa...

Lät redigt gott faktiskt. Är lite osäker på varm fetaost, men man kan ju alltid göra den såsen kall bredvid ju!