söndag 21 september 2008

Fil-limpa


Är du du sugen på hembakat, men orkar inte vänta på att degen ska jäsa, orkar inte stå och kavla ut degen för att den sen ska jäsa igen?
Jag har lösningen!
Fil-limpor, lika enkelt som att röra ihop en sockerkaka, gräddningstiden är i och för sej dubbelt så lång, men då står de ju ändå i ugnen och du slipper göra något! Till på köpet blir brödet riktigt gott, står sej länge och håller sej saftigt. Solrosfröna blir gröna efter någon dag, men ingen fara - det blir så (fråga mej inte varför, men så är det).
Så vad väntar du på? Fram med bunke och elvisp!

Fil-limpa, 2 st

1 l mjöl
0,5 dl sirap
1 1/5 dl solrosfrön
1 dl linfrön
4 tsk bikarbonat
1 l fil
2 tsk salt
2 1/2 dl rågflingor eller havregryn

Rör samman allt med elvisp, smöra 2 st avlånga limpformar, häll upp smeten och grädda i 1.5 timme på 175 grader.

1 kommentar:

Anonym sa...

Åh, vad smakigt det ser ut!!!