Är du du sugen på hembakat, men orkar inte vänta på att degen ska jäsa, orkar inte stå och kavla ut degen för att den sen ska jäsa igen?
Jag har lösningen!
Fil-limpor, lika enkelt som att röra ihop en sockerkaka, gräddningstiden är i och för sej dubbelt så lång, men då står de ju ändå i ugnen och du slipper göra något! Till på köpet blir brödet riktigt gott, står sej länge och håller sej saftigt. Solrosfröna blir gröna efter någon dag, men ingen fara - det blir så (fråga mej inte varför, men så är det).
Så vad väntar du på? Fram med bunke och elvisp!
Fil-limpa, 2 st
1 l mjöl
0,5 dl sirap
1 1/5 dl solrosfrön
1 dl linfrön
4 tsk bikarbonat
1 l fil
2 tsk salt
2 1/2 dl rågflingor eller havregryn
Rör samman allt med elvisp, smöra 2 st avlånga limpformar, häll upp smeten och grädda i 1.5 timme på 175 grader.
Jag har lösningen!
Fil-limpor, lika enkelt som att röra ihop en sockerkaka, gräddningstiden är i och för sej dubbelt så lång, men då står de ju ändå i ugnen och du slipper göra något! Till på köpet blir brödet riktigt gott, står sej länge och håller sej saftigt. Solrosfröna blir gröna efter någon dag, men ingen fara - det blir så (fråga mej inte varför, men så är det).
Så vad väntar du på? Fram med bunke och elvisp!
Fil-limpa, 2 st
1 l mjöl
0,5 dl sirap
1 1/5 dl solrosfrön
1 dl linfrön
4 tsk bikarbonat
1 l fil
2 tsk salt
2 1/2 dl rågflingor eller havregryn
Rör samman allt med elvisp, smöra 2 st avlånga limpformar, häll upp smeten och grädda i 1.5 timme på 175 grader.
1 kommentar:
Åh, vad smakigt det ser ut!!!
Skicka en kommentar