torsdag 30 oktober 2008

Huvudvärksfalu

1 st massiv huvudvärk
2 st barn av den lugnare sorten
1 treo
1 vetevärmare

1/2 falukorv
1 äpple
1/2 gul lök
några nävar halvkokta makkisar av valfri sort
1 1/2 burk crème fraiche
1/2 dl chilisås
örtsalt
paprikakrydda
riven ost

Lägg treon i ett glas med vatten och värm samtidigt vetekudden i micron. Tacka Gud att barnen är relativt lugna och på bra humör idag. Svep treon, lägg vetekudden på axlarna.

Strimla äpplet och falukorven, finhacka löken (har du inte barn med lökfobi, strimla den med). Koka makkisarna halvfärdiga. Rör ihop crème fraiche och div. andra kryddor och såser. Häll allt i en ugnssäker smord form, riv ost över och stoppa in i ugnen på någon värme som verkar bra - typ 220 grader eller så...

Ta hjälp av ena barnet och duka bordet, om du orkar, töm diskmaskinen och röj köksgovet - annars lägg dej ner och vänta tills maten ser klar ut och att treon ska verka!

Grönsaker?
Moahahaha, det ligger ju en halv lök och ett äpple i. Ungarna och du överlever utan extra grönsak idag, men om du prompt måste, ge ungarna en gurka att gnaga på från varsitt håll alt. ställ fram ketchup...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fantastiskt kul skrivit :-D Visst är de fula??? Aha, övning ger färdighet och sedan blir skorna goare :-D

Anonym sa...

Jag skulle lägga till ska ha, har eller har haft mens och så har du mitt liv tre veckor av fyra.. behöver inga barn när jag själv är så barnslig, kaosartad och inte så städad i rena rum :)