onsdag 5 november 2008

Mannagrynspudding

Testade mannagrynspudding med vispad grädde och sylt idag. Det blev riktigt gott! Jag skippade både socker och salt i smeten och smaksatte med äkta vaniljpulver och kardemumma.

Mannagrynspudding

1 liter mjölk
1 1/2 dl mannagryn
2-3 msk socker
1 tsk salt
2 ägg

Smaksättning:
1 tsk kardemumma eller 1 dl russin eller 1/2 dl russin och skal av 1/2citron eller 2 rivna bittermandlar

Koka upp mjölk och vispa ner mannagrynen. Låt gröten koka på svag värme ca 4 min under omrörning. Rör ner socker, salt, ägg och någon av smaksättningarna. Häll gröten i en smord ugnssäker form. Grädda i 200 grader, 30-40 min. Servera något avsvalnad med saftsås eller sylt och vispad grädde.

1 kommentar:

Jessi sa...

Det var vääääldigt gott. Tack!