onsdag 12 november 2008

Currybiff med aubergine


Har köpt en ny kokbok med grytor och gratänger. Här är första receptet jag provat. Det blev riktigt gott och mycket mat!

Ca 6 portioner

Ingredienser
800g grytbitar
2 msk olja
2 tsk curry
1 tsk salt

1 stor röd eller gul lök i skivor
1 aubergine, ca 400g, i bitar
1 frp, ca 500g, krossade tomater
ca 3 dl köttbuljong på fond, t.ex. India eller tärning
1 gul eller röd paprika i strimlor
1 stort äpple i tärningar

Garnering
2 msk sesamfrön

Tillbehör
couscous, bulgur eller ris

1. Skär köttet i tärningar. Hetta upp oljan i en stekgryta. Bryn köttärningarna under omrörning tillsammans med curry några minuter. Krydda med salt
2. Tillsätt lök och aubergine. Rör om och häll på tomatkross. Späd med en del av buljongen. Låt sjuda i ca 45-60 minuter. Späd med mer buljong undertiden.
3.Tillsätt paprika och äppeltärnigar mot slutet av koktiden. Smaksätt med salt och ev mer curry. Strö över sesamfrön och servera.

Inga kommentarer: