Första advent firade vi med glöggkyckling. Mina föräldrar och min bror var här och åt med oss. Riktigt smaskig och annorlunda kyckling.
Glöggkyckling
2 Portioner
2 Kycklingbröst
1 Vitlöksklyfta skivad
Salt och peppar
1 msk Smör
2 dl Glögg, gärna Blossa alkoholfri
1/2 Hönsbuljongtärning
Soja
Maizena
Till servering:
Rostad mandel, grönsallad och russinris
Stek kycklingbrösten lätt tillsammans med vitlöken. De ska bara få en aning färg. Slå på glöggen och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda på låg värme utan lock tills kycklingen är färdig, ungefär en kvart. Vänd kycklingbrösten ett par gånger ett par gånger under tiden. Ta upp dem och låt såsen koka ihop tills den blir simmg, red av med maizena. Smaka av med några droppar soja. Slå såsen över kycklingen och strö över rostad mandel.
1 kommentar:
*Skriver upp* Det där ska jag nog ta och testa i helgen,gott. Trevlig måndag.
Skicka en kommentar