onsdag 5 november 2008

Banankaka

Vi hade hela 6 bananer här hemma igår, som började sjunga på sista versen. 4 av dem fick bli banankakor och 2 hade jag i en fruktsallad. Den åt vi till efterrätt med Keso, smaksatt med päron, äpple och vanilj. Keson var riktigt god till just fruktsallad.

Sonen hade stolt med en av banankakorna till sin dagmamma idag och skulle bjuda kompisarna på!

Banankaka:

1 ägg
1,5 dl socker
2 bananer
1/2 dl smält smör
4 msk grädde
2 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Vispa ägg och socker poröst. Mosa bananerna tillsammans med smör och grädde och vänd ner i smeten. Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner detta sist.
Grädda på 175 grader i 40 minuter.

1 kommentar:

Anonym sa...

Kent är en jävel på banansockerkaka och nu blev jag väldigt sugen på det!