tisdag 19 augusti 2008

Bäste vännen i köket

Min gjutjärnsstekpanna!
Inget går upp mot den, alla teflon/non-stick/titanpannor kan slänga sej i väggen.

En gjutjärnspanna håller värmen även om du lägger i mycket kött - en i teflon tappar värmen bara den ser en köttbulle...
En gjutjärnspanna behöver inte kasseras efter nåt år för att beläggningen blivit dålig - var glad om din non-stick håller 2 år...
En gjutjärnspanna slår sej inte - en i teflon buktar efter första storkoket....

Nackdelar???
Nä, det finns inga - skulle vara att man inte kan köra den i diskmaskinen då. Men å andra sidan är det ju bara att diska ur den med varmt vatten, så är den fit for fight igen!
För er som tycker att det bränner fast i den, kan det nog vara så att ni diskar ur den med diskmedel - AJJA BAJJA!!!

Skulle den bli dålig i beläggningen är det bara att steka in den med lite olja på svag värme, så är den som ny!

Måste önska mej en stekgryta i gjutjärn, har en sån där ovan nämd som inte funkar längre...

Inga kommentarer: