måndag 1 december 2008

På begäran:

Kyckling på 15 minuter!
4 portioner

4 kycklingfiléer
Kryddblandning
1 msk soja
2 tsk honung
1,5 tsk ingefära
1 dl pressad apelsin eller apelsinjuice

Sås
ca 150 g hackade champinjoner
1 dl finstrimlad purjolök
1 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
2 dl matlagningsgrädde
2-3 msk chilisås
1 tsk salt

Tillbehör
Kokt ris eller pressad potatis och en sallad

1. Koka riset. Skär filéerna i ca 2 cm breda bitar. Vispa samman kryddblandningen i en microsäker form. Lägg ner kycklingen och vänd dem i blandningen.
2. Tillaga kycklingen övertäckt ca 5 minuter i micron på högsta effekt.
3. Fräs champinjoner och purjo i en kastrull i margarin. Strö på mjölet och späd med grädden. Låt såsen koka i ett par minuter och smaksätt med chilin.
4. Kolla så att alla kycklingbitarna är genomkokta. Häll ner skyn i såsen. Smaka av med salt.

Jag kokade inte i micron, utan direkt i grytan, fräste på purjon i en gryta och hällde sen på den och resten av ingredienserna till såsen över kycklingen. Jag tror att det blir riktigt smarrigt att marinera kycklingen i några timmar i kryddblandningen innan man tillagar den. Men receptet heter ju kyckling på 15 minuter och det gick faktiskt fort att tillaga, även om jag inte micrade kycklingen. Det blev klart undertiden riset kokade.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tackar!