söndag 19 augusti 2012

Mannagrynspudding

Skulle göra mannagrynspudding...

Det slutade med grädde i halva köket. Det är nästa lika svårt att torka upp som ägg, ska ni veta. Till på köpet skvätte det ända upp på de övre skåpen. Mina ben och fötter är nu bebismjuka och golvet skinande rent - åtminstone på en fläck. Undrar om köket kommer lukta sur grädde i morgon...

Sen stannade inte puddingen heller, så vi fick äta en något tjockare form av mannagrynsgröt. Jag hade nog en för liten form, så den blev för tjock. Men det gjorde inget, vi åt alla med god aptit och det smakade mumma med vispad grädde (inte den från golvet dock) och hemkokt jordgubbssylt.

Här kommer då receptet:

1 liter mjölk
1,5 dl mannagryn
Kokas ihop.

Smaksätt med lite salt. Jag hade även i kardemumma.
Andra smaksättningar kan vara russin (bläk), riven citron eller bittermandel (bläk igen).

När det kokat ihop, rör ner två ägg, häll i en form och skjuts in i ugnen på 200 grader i 30-40 minuter.

Sonen protesterade högljutt när han hörde att vi skulle få mannagrynspudding och sa att sånt åt han minsann inte! Den som åt mest var grabben och han åt som en hel karl.

Inga kommentarer: