Slängde ihop en barnvänlig Chili con Carne till middag idag.
500g färs (älg i detta fallet)
1 hackad röd lök
2 hackade vitlöksklyftor
1 stor frp krossade tomater
3 msk tomatpuré, eller om det blev mer?
1 buljongtärning
lite cayennepeppar
vitpeppar
salt
spiskummin, hade bara pytte kvar, men skulle vilja hfta i några tsk
1 tsk cacao
vatten, spädde när det behövdes
5 iskuber rödvin
stekta paprikabitar i slutet
stora vita bönor i slutet
majs i slutet
Kokade i ca 1 timme innan jag hade i grönsakerna. Serverade med crème fraiche och nachochips. Hade det funnits, så skulle det vara en grönsallad till!
Nu åt varken den store eller den lilla så mycket av denna rätt. Den store var sjuk och den lilla är så gott som vegetarian, men mamman åt 3 portioner med god aptit!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar