måndag 19 oktober 2009

Italiensk rissoppa med kyckling (4 port)

3 dl långkornigt ris
1 msk olivolja
1 liter hönsbuljong
4 kycklingfiléer
4 tomater
2 dl lätt crème fraiche chili
1 tsk salt
1-2 krm peppar
Strimlad basilika eller bladpersilja

1. Fräs riset i olja
2. Häll på buljongen, låt koka under lock ca 15 min
3. Skär kycklingfiléerna i små tärningar och blanda i soppan. Låt koka i ytterligare ca 10 min
4. Skölj och tärna tomaterna
5. Blanda ner tomater och crème fraiche i soppan och smaka av med salt och peppar
6. Servera soppgrytan, gärna överströdd med hackad basilika eller persilja, och bröd.

Dagens soppa. Lillasyster bestämde art det skulle vara blomkål i också och hon hade en bra idé. Den blev mycket god och jag hade ingen crème fraiche med chilismak, utan tog vanlig och kryddade med lite chili. Däremot halverade jag receptet (men hade i mer vatten) och har ändå kvar till mat i morgon, så receptet är nog snarare för 6-8 personer.

Inga kommentarer: