söndag 27 februari 2011

Tekakor

Ingredienser:
1 liter mjölk
3 pkt jäst
200 gram Smör
Ca 2 kg mjöl.
Lite salt
1-2 dl socker

Gör så här:
Smula jästen i en stor bunke.
tillsätt saltet ca 1 tsk
Värm smör ocm mjölk så det blir fingervarmt.
Tillsätt socker, 1-2dl beroende på hur söta man vill ha dem.
Blanda ihop allt snabbt och låt jäsa till dubbelstorlek,
Baka ut & nagga,
De ska bara jäsa 1 gång.
Grädda 225 grader i ca 10 minuter eller tills de är gyllenbruna.

1 kommentar:

Fru S d. ä. sa...

Ser jättegott ut. Mums.
Men efterson vi kör LCHF nu, -8 kg för en viss husbonde, så är bröd inte att tänka på. Jo, just bara att tänka på. Kan känna doften när jag vill... mmmmmmm
Trevlig sportlovsvecka!