onsdag 2 februari 2011

Ostgratinerad kassler med saffransris

Ingredienser:

640 gram kassler
8 st ananas ringar
200 gram Philadelphiaost
150 gram ost riven
2 st tomater
3 dl grädde
0,5 tsk salt eller efter smak
1 krm svartpeppar, efter smak

Gör så här:

Skär kasslern i tunna skivor och lägg i en ugnssäker form.
Lägg annanasskivor ovanpå kassler, (använd konserverade eller färska).
Hacka tomaterna i mindre bitar.
Mixa grädden och philadelphiaosten, blanda i tomaterna och mixa några varv.
Häll mixet över kasslern och strö över den rivna osten (ex. Edamer).
Gratineras i ugnen ca. 225 grader i ca. 20 minuter.
Serveras till kokt ris som kokats enligt förpackningen samt tillsamman med ett brev saffran (50 gr).

Jag har alltid gjort vanligt ris till och nästa gång tänker jag använda en smaksatt philadelphia.

Inga kommentarer: