söndag 14 februari 2010

Lunch of today!

Paprikakyckling med Honung & Balsamicosås


Det här behöver du :
3 kycklingfiléer
2 röda paprikor
1 burk minimajs
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
½ pkt bacon
3 msk balsamico
2 tsk honung
1 tsk grovstött svartpeppar
½ tsk cayennepeppar
0,5 dl kalvbuljong (mer om du vill ha såsigare gryta)
Salt
GÖR SÅ HÄR :
Strimla kycklingfiléerna och fräs upp i en stor gryta så de får fin färg. Bryn under tiden bacon, finhackad rödlök, strimlad paprika & riven vitlök i en stekpanna. Slå på balsamico, honung & kryddor, låt allt få fräsa ihop ca 5 min. Slå blandningen över kycklingfiléerna i grytan och tillsätt buljongen. Låt koka upp och sänk sedan värmen. Låt stå och småputtra ca 10 min. Red av såsen med lite maizena. Servera till potatis, pasta eller ris!

2 kommentarer:

Jessica P sa...

Balsamico som i balsamvinäger och spelar det roll med flytande eller vanlig honung? Det lät gott. Vart har du hittat receptet?

Fru S sa...

Ja, som i balsamvinäger och konsistensen på honungen spelar nog ingen roll.
Jag har ingen aning om var receptet är ifrån. Har ett lång dokument med massa recept från här och där. Samlar på dem, liksom!