Sorry Hansson, det låg visst inte ute - men nu finns det här, kvällens mat! Funkar säkert ypperligt utan vinäger och ingefära om du inte har, men det gör sitt till.
Hoppas maken fick med den röda flaskan hem...
500 g fläskfilé
2 st purjolökar
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
½ dl mango chutney , medelstark
2½ dl mellangrädde
1 dl köttbuljong
1 msk soja
1 tsk vitvinsvinäger
½ tsk ingefära
Ca 4 port
Skär köttet i skivor . Skölj och skär purjolöken i sneda skivor.
Bryn köttet i smör i en stekpanna. Fräs purjolöken i smör i en gryta.
Lägg över köttet i grytan. Salta och peppra.
Blanda mangochutney, grädde, buljong, soja, vinäger och ingefära.
Häll allt i grytan.
Låt köttet eftersteka i såsen ca 5 minuter.
Servera med kokt ris.
Och en god sallad.
1 kommentar:
Tack, nu vet jag vad det blir till helgen! Ses imöra.
Skicka en kommentar