Det här behövs till 4 port:
350 g lövbiff, strimlad
2 msk imperial soy, Mrs Cheng
1 msk kalvfond, konc.
1 vitlöksklyfta, riven
1 purjolök, strimlad
100 g champinjoner, i fyra delar
1 röd paprika, skivad
1 msk smör
Sås:
2 1/2 dl mellangrädde
1 msk idealmjöl
ca 150 g krämig grönmögelost, grovriven t ex St Agur
1 tsk timjan
1 krm svartpeppar, nymald
Servera med:
kokt pasta
Ugn: 225º
Gör så här:
1. Lägg det strimlade köttet i en bunke med soya, kalvfond och vitlök. Låt marinera 15 minuter.
2. Fräs purjolök, champinjoner och paprika i en stekpanna med smör. Lägg över i en smord ugnssäker form. Fördela kött och marinad ovanpå.
3. Koka en sås av grädde, idealmjöl och ädelost. Krydda med timjan och svartpeppar. Salt behövs oftast inte eftersom ädelosten ger sälta. Rör om och låt koka 3 minuter.
4. Häll såsen över köttet och tillaga i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Servera med kokt pasta.
8 kommentarer:
Åh, det här verkar verkligen supergott!!
Men oh vad smarrigt det lät.
Ska genast visa kocken på ditt recept...
Det är riktigt gott!
Man kan med fördel smälla på med ännu mer grönsaker. Såklart använde jag ju riktig grädde ;-)
Hur många grytor och bunkar måste man diska efter en sådan rätt???
Jag är, som du vet, rädd för att stökiga ner diskbänken och spisen... hi, hi... men onekligen låter det som en superrätt.. Kanske skulle överraska farsgubben någon dag...
Haha, du är dej lik du kära mor! En bunke, två grytor, en stekpanna och en ugnsfast form, såvida du inte marinerar köttet i grytan du gör såsen i, då spar du in en bunke!
Men gör du maten, får väl farsgubben diska! Det är himla gott i alla fall, så det kanske är värt disken?
Idag lagar vi detta för Kent som har önskat sig det i födelsedagsmiddag. Det är en stor favorit!
Kul =)
Visst är den god! Favvis här hemma också.
Gör ett nerslag här idag!
Skicka en kommentar