måndag 28 december 2009

Italiensk rissoppa med kyckling (4 port)

3 dl långkorning ris
1 msk olivolja
1 l hönsbuljong
4 kycklingfiléer
4 tomater2 dl lätt crème fraiche chili
1 tsk salt
1-2 krm peppar
Strimlad basilika eller bladpersilja

Gör så här:
1. Fräs riset i olja
2. Häll på buljongen och låt koka i ca 15 minuter.
3.Skär filéerna i små tärningar och blanda i soppan. Låt koka i ytterligare 10 minuter.
4.Skölj och tärna tomaterna.
5. Blanda i tomater och crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
6. Servera soppgrytan överströdd med hackad basilika eller persilja och bröd.

Denna soppan är överraskande god och lättlagad! Man kan äta den som en soppa eller ha i mindre vätska och få den mer grytliknande. Jag brukar göra på 2 kycklingfiléer och hälften av riset, det räcker gott till oss 4. Jag har också vanlig crème fraiche och kryddar upp den i stället. Så vad väntar du på? Fram med grytan och gör soppan!

Inga kommentarer: