söndag 27 januari 2013

Timjan- och citronkyckling med KRAV

1 KRAV-kyckling
150 g smör
1 citron
4 schalottenlökar
1 kruka timjan
Vitlökklyftor
Salt och peppar

250 grader första 15 minuterna, sedan 175 grader i ca 30 minuter till.
  1. Dela kycklingen på mitten. 
  2. Salta och peppra insidan. 
  3. Lägg i några klickar smör, några klyftor vitlök, ena halvan av citronen (pressad och kluven i mindre bitar, spara saften till senare) och ca 1/4 av timjanen på insidan av kycklingen. 
  4. Lägg kycklingen i en smord ugnsform med skinnsidan uppåt. 
  5. Ta ca 100 g mjukt smör och rör samman det med citronsaften från första halvan av citronen, några klyftor pressad vitlök, salt och peppar. 
  6. Stoppa in kryddsmöret under skinnet å kycklingen tillsammans med 1/4 av krukan med timjan. 
  7. Salta och peppra ovansidan. Klicka på lite smör, pressa över andra halvan av citronen. Lägg på grovt hackad charlottenlök och timjan. Spara lite timjan till dekoration. Lägg ner citronhalvan i formen och lägg i några hela oskalade vitlöksklyftor. 
  8. Stoppa i en termometer innan kycklingen sätts in i ugnen på 250 grader.
  9. Efter ca 15 minuter, sänk temperaturen till 175 grader och stek klart kycklingen i ca 30 minuter till, eller tills innertemperaturen når 75-80 grader.

Inga kommentarer: