tisdag 24 september 2013

Falsk havregrynsgröt

Jag har aldrig gillar havregrynsgröt speciellt mycket.
Men så ramlade jag över Anna Haeggmans falska havregrynsgröt på Istagram och den är jättegod! Nu kan till och men jag välja att göra mig gröt till frukost eller kvällsmat.

Däremot så har jag modifierat hennes lite. I stället för krusakli har jag mandelmjöl.
Här är orginalrexeptet (eller klicka på länken direkt till hennes blogg)

1,5 dl vatten
1 msk pofiber
1 msk krusakli (eller mandelmjöl - kokosmjöl funkar säkert också)
2 msk havregryn
1 ägg

Koka upp vatten, pofiber, krusakli och havregryn och låt koka några minuter.
Knäck i ägget, vispa kraftigt och låt gröten sjuda tills den tjocknat lite.
Servera med mjölk, bär/sylt och smörhöl!

Inga kommentarer: