lördag 11 juni 2011

Fyllda kycklingfiléer inlindade i bacon

6 portioner

Ingredienser:
6 kycklingfiléer
1 pkt bacon (ca 140 g)
smör (att steka i)

Fyllning:
20 marinerade soltorkade tomater
1 kruka färsk basilika
2 msk olivolja (eller olja från de soltorkade tomaterna)
1 dl chilimarinerade vitlöksklyftor
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C. Lägg en kycklingfilé mellan två smörpapper på en skärbräda och banka ut dem med hjälp av en stekpanna tills de är som platta skivor.

Blanda samman alla ingredienser till fyllningen i en matberedare. Mixa till en grov konsistens.

Fördela fyllningen på filéerna och vik ihop dem till paket. Linda baconskivor runt och fäst med en tandpetare.

Lägg dem i en ugnssäker form. Hit kan de förberedas.
Sätt in i ugnen tills de är genomstekta, ca 20 minuter.


Jag bankade inte, utan skar en fåra i dem och lindade ca 3 skivor bacon runt varje filé. I formen hällde jag sen ca 3 dl grädde. Serverade med ugnsbakad färskpotatis.

1 kommentar:

Fru S d.ä. o Herr S d.ä. sa...

Jättegott! Vi har smakat.