6 portioner
Ingredienser:
6 kycklingfiléer
1 pkt bacon (ca 140 g)
smör (att steka i)
Fyllning:
20 marinerade soltorkade tomater
1 kruka färsk basilika
2 msk olivolja (eller olja från de soltorkade tomaterna)
1 dl chilimarinerade vitlöksklyftor
1 kruka färsk basilika
2 msk olivolja (eller olja från de soltorkade tomaterna)
1 dl chilimarinerade vitlöksklyftor
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C. Lägg en kycklingfilé mellan två smörpapper på en skärbräda och banka ut dem med hjälp av en stekpanna tills de är som platta skivor.
Blanda samman alla ingredienser till fyllningen i en matberedare. Mixa till en grov konsistens.
Fördela fyllningen på filéerna och vik ihop dem till paket. Linda baconskivor runt och fäst med en tandpetare.
Lägg dem i en ugnssäker form. Hit kan de förberedas.
Sätt in i ugnen tills de är genomstekta, ca 20 minuter.
Sätt ugnen på 200°C. Lägg en kycklingfilé mellan två smörpapper på en skärbräda och banka ut dem med hjälp av en stekpanna tills de är som platta skivor.
Blanda samman alla ingredienser till fyllningen i en matberedare. Mixa till en grov konsistens.
Fördela fyllningen på filéerna och vik ihop dem till paket. Linda baconskivor runt och fäst med en tandpetare.
Lägg dem i en ugnssäker form. Hit kan de förberedas.
Sätt in i ugnen tills de är genomstekta, ca 20 minuter.
Jag bankade inte, utan skar en fåra i dem och lindade ca 3 skivor bacon runt varje filé. I formen hällde jag sen ca 3 dl grädde. Serverade med ugnsbakad färskpotatis.
1 kommentar:
Jättegott! Vi har smakat.
Skicka en kommentar