fredag 26 november 2010

Salami- och ostfylld fläskfilé

Ingredienser
Portioner: 10

2 fläskfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör eller margarin
2 mozzarellaostar á 125 g
100-150 g salami i tunna skivor
1/2 kruka färsk basilika
4 dl vispgrädde
4 msk chilisås

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°C. Putsa filéerna och salta och peppra dem.
2. Bryn filéerna i lite matfett i en het stekpanna.
3. Skär djupa snitt i filéerna med ca 1 cm mellanrum.
4. Skär mozzarellaosten i tunna skivor, platta till en ostskiva något och lägg på en salamiskiva. Lägg på finhackad basilika.
5. Vik salamin på mitten och stick ner i skåran i köttet så att den stängda sidan blir uppåt.
Upprepa tills alla snitt är fyllda med salami och ost.
6. Lägg köttet i en ugnssäker form.
7. Vispa samman grädde och chilisås och häll det i formen.
8. Gratinera i ugnens mitt i ca 20 minuter.

Jag gjorde såklart halva receptet och någon basilika hade jag inte. Det var förvånansvärt lätt att göra, det gick på ett kick att smälla ihop. Gjorde klyftpotatis till. Och så hade jag en vitlöksklyfta i såsen och en i potatisarna.

2 kommentarer:

Din mor sa...

Vilket smarrigt recept, detta ska jag också testa.

Fru S sa...

Tycker jag du ska prova. Ge receptet till kocken. Men det behövdes lite mer kryddning i såsen, än vad som stod.