3 dl vetemjöl
3/4 dl socker
1 rågad tsk vaniljsocker
175g rumstempererat smör
Till fyllning:
3 ägg
2,5 dl socker
2 msk rivet limeskal (ca 4 frukter)
1 dl pressad limesaft (ca 4 frukter)
5 msk vetemjöl
Gör så här:
- Gör gärna degen i matberedare och platta ut degen i en pajform med löstagbar botten, ca 23 cm i diameter.
- Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 12-15 minuter.
- Riv limeskalet och pressa frukterna.
- Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt limesaften och det rivna skalet och till sist vetemjölet.
- Häll allt detta i det förgräddade pajskalet och grädda i ytterligare 12 minuter. Krämen ska fortfarande vara lös i mitten när du tar ut kakan. Den kommer kännas som om den vore aldeles för lös!
Tårtan får perfekt konsistens när den fått stå i 4-5 timmar, eller ännu hellre till påföljande dag.
Sikta florsocker över och garnera med rivet limeksal. Servera med frukt eller bär och vispad grädde eller vaniljglass.
Från Annas Kakbok
3 kommentarer:
Jag ska baka! Mums!
Härlig paj det där, Key lime paj visst står det så på receptet? Blir gott med det där syrliga!
Karin:
Det står limepaj i min bok, men det är säkert samma - en försvenskad variant bara!
Den är supergod efter en redig middag.
Skicka en kommentar