lördag 15 maj 2010

Limetårta

Till degen behövs:
3 dl vetemjöl
3/4 dl socker
1 rågad tsk vaniljsocker
175g rumstempererat smör

Till fyllning:
3 ägg
2,5 dl socker
2 msk rivet limeskal (ca 4 frukter)
1 dl pressad limesaft (ca 4 frukter)
5 msk vetemjöl

Gör så här:
  1. Gör gärna degen i matberedare och platta ut degen i en pajform med löstagbar botten, ca 23 cm i diameter.
  2. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 12-15 minuter.
  3. Riv limeskalet och pressa frukterna.
  4. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt limesaften och det rivna skalet och till sist vetemjölet.
  5. Häll allt detta i det förgräddade pajskalet och grädda i ytterligare 12 minuter. Krämen ska fortfarande vara lös i mitten när du tar ut kakan. Den kommer kännas som om den vore aldeles för lös!

Tårtan får perfekt konsistens när den fått stå i 4-5 timmar, eller ännu hellre till påföljande dag.
Sikta florsocker över och garnera med rivet limeksal. Servera med frukt eller bär och vispad grädde eller vaniljglass.

Från Annas Kakbok

3 kommentarer:

Jessi sa...

Jag ska baka! Mums!

KarinW sa...

Härlig paj det där, Key lime paj visst står det så på receptet? Blir gott med det där syrliga!

Fru S sa...

Karin:
Det står limepaj i min bok, men det är säkert samma - en försvenskad variant bara!
Den är supergod efter en redig middag.